Tuesday, January 11, 2011

Mike Oldfield

Mike Oldfield on jällegi tõeline elav legend muusikas. Ta on laulja, multiinstrumentalist, laulukirjutaja, produtsent ja kõik muu, mida ühele bändile vaja võiks minna.
Eestlaste jaoks tema tuntuim laul on ilmselt "Moonlight Shadow", mida on kuuldud söögi alla ja söögi peale. Mina mäletan, kuidas kooli ajal sai seda muusikatunnis ikka väga palju lauldud. See laul oli albumilt Crises, mis üldse osutus suhteliselt edukaks. Plaadi esimene singel "Mistake" oli samuti lindistatud koos Maggie Reilly-ga ning väga kõva singel sellelt albumilt oli ka "Shadow on the wall" koos Roger Chapmaniga.
Mike Oldfield sai tuntuks kohe oma esimese tööga - Tubular Bells. Selle järgi teatakse teda ja ta on sellele teinud ka paar järge. "Man in the Rain" on albumilt Tubular Bells III, mis anti välja esimese Tubular Bells-i 25-ks juubeliks. Album kokkuvõttes väga head kriitikat ei saanud, kuna väideti, et ideed hakkavad otsa saama ning Oldfield kasutab vanu asju uuesti. "Man in the Rain" on kirjutatud umbes samal ajal, kui "Moonlight Shadow", ning kasutab ka samu trummisämpleid. Teised lood selgelt meenutavad ta varasemat loomingut ning kindlasti on seotud. Tema fännid ütlevad selle peale, et Mike ajab oma rida ning teeb seda hästi. Tema vaenlased aga ütlevad poisil ei ole uusi ideid ja ta muutub iga järgmise albumiga järjest väheväärtuslikumaks. Võta siis näpust!
Soovitan tegelikult kõigil kuulata Oldfieldi varajast loomingut ning eriti Tubular Bells lindistusi. Selle laulu postitan, kuna see on pisut raadiosõbralikum.

Mike Oldfield - Man in the Rain

No comments: